Het team

 

Albert Baan

Albert Baan

Fysiotherapie
Manuele therapie
Dry needling

Annelies van der Burgt

Annelies van der Burgt

Fysiotherapie voor kinderen

Even voorstellen: Ik ben Albert Baan, geboren in 1970 en opgegroeid in Zwijndrecht. Sinds 2014 woon ik samen in Maasland, daarvoor heb ik tien jaar in Rotterdam gewoond. Ik ben sinds 2011 vader van een lief mannetje, Mats.

In 1992 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en ben ik gaan werken in verschillende ziekenhuizen en particuliere praktijken. De eerste jaren combineerde ik dat met zelf intensief tennissen en met tennisles geven (gediplomeerd tennisleraar).Na mijn vervolgopleidingen sportfysiotherapie en manuele therapie ben ik in 1999 in Vlaardingen komen werken. Ruim 8 jaar heb ik in de particuliere praktijk van het Holy Ziekenhuis gewerkt. Met verschillende specialisten (o.a. neurologen, orthopeden en revalidatieartsen) werk ik sindsdien prettig samen.

In de loop der jaren heb ik gemerkt dat mijn passie vooral bij de manuele therapie ligt. Het was dan ook vanzelfsprekend dat ik de Master Opleiding in de Manuele Therapie ging volgen.In 2008 heb ik deze succesvol afgerond. Verder ben ik geschoold in dry needling, wat ik regelmatig gebruik tijdens behandelingen. In 2008 ben ik samen met Annelies van der Burgt (fysiotherapeute, gespecialiseerd in het behandelen van kinderen) de praktijk in De Polderpoort gestart. In deze sportieve omgeving, met de vele trainingsmogelijkheden (o.a. de uitgebreide fitness ruimte) is het zeer fijn werken. Niet alleen sporters, maar iedereen met lichamelijke klachten is van harte welkom in de praktijk. Mede door mijn manuele therapie achtergrond zijn vooral rug- en nekklachten “mijn ding”. Heupklachten (o.a. beginnende artrose), knie revalidatie, tenniselleboogklachten en hoofdpijnklachten , behoren naast de wervelkolomklachten tot mijn specialiteit. Wellicht vanwege mijn sportachtergrond, ben ik iemand die snel, goed resultaat wil behalen.

Bij verzekeraars en huisartsen sta ik bekend om mijn relatief lage behandelgemiddelde. Als ik het idee heb dat ik iemand niet (meer) kan helpen, of dat iemand wellicht elders beter behandeld zou kunnen worden, zal ik dat direct kenbaar maken. Langdurige behandelsessies komen zelden voor. Ik verwacht van de patiënt(e) dat hij of zij net zo gemotiveerd is als ik om samen, zo snel mogelijk, de behandeldoelen te bereiken.

Even voorstellen: Ik ben Annelies van der Burgt, geboren en getogen in Vlaardingen.  Ik ben getrouwd en (pleeg)moeder van drie (pleeg)kinderen. Eén ervan woont inmiddels zelfstandig en twee wonen ernog thuis. (21 en 15 jaar oud).

Ik ben in 1981 afgestudeerd aan de toenmalige academie voor Fysiotherapie Jan van Essen, te Amsterdam. Ik ben in het Holy ziekenhuis gaan werken alwaar ik ook had stage gelopen. Na 8 jaar ben ik met drie andere collega’s een eerste lijns fysiotherapiepraktijk gestart binnen de afdeling revalidatie van het Holy ziekenhuis. Een uniek project; toentertijd bestond er zo’n constructie niet in een algemeen ziekenhuis.

Na verloop van tijd is de maatschap uitgebreid  met twee andere collega’s. Samen met Albert Baan heb ik de praktijk voortgezet in het Sportcentrum Polderpoort in januari 2008.In de loop der jaren heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. Sinds 20 jaar behandel ik alleen nog maar kinderen. Ik blijf het een uitdaging vinden kinderen, en hun ouders, te begeleiden bij motorische problematiek van welke ernst en aard dan ook.

Sinds vijf jaar ben ik bovendien werkzaam bij FlexusJeugdplein. Hier houd ik mij bezig met het zoeken van een pleeggezin voor kinderen die voor korte of langere tijd niet thuis kunnen wonen.

 

foto-1Per 1 maart 2015 werkt Manuele en Fysiotherapie Praktijk Polderpoort samen met Barbara Udo. Voor meer informatie:

Barbara Udo Fysiotherapie