Albert Baan

De praktijk

Even voorstellen: Ik ben Albert Baan, geboren in 1970 en opgegroeid in Zwijndrecht. Sinds 2014 woon ik samen in Maasland, daarvoor heb ik tien jaar in Rotterdam gewoond. Ik ben sinds 2011 vader van een lief mannetje, Mats.

In 1992 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en ben ik gaan werken in verschillende ziekenhuizen en particuliere praktijken. De eerste jaren combineerde ik dat met zelf intensief tennissen en met tennisles geven (gediplomeerd tennisleraar).Na mijn vervolgopleidingen sportfysiotherapie en manuele therapie ben ik in 1999 in Vlaardingen komen werken. Ruim 8 jaar heb ik in de particuliere praktijk van het Holy Ziekenhuis gewerkt. Met verschillende specialisten (o.a. neurologen, orthopeden en revalidatieartsen) werk ik sindsdien prettig samen.

In de loop der jaren heb ik gemerkt dat mijn passie vooral bij de manuele therapie ligt. Het was dan ook vanzelfsprekend dat ik de Master Opleiding in de Manuele Therapie ging volgen.In 2008 heb ik deze succesvol afgerond. Verder ben ik geschoold in dry needling, wat ik regelmatig gebruik tijdens behandelingen. In 2008 ben ik samen met Annelies van der Burgt de praktijk in de Polderpoort gestart. Zij is sinds 1-1-2020 met haar werkzaamheden als fysiotherapeute gestopt.

In de sportieve Polderpoort omgeving, met de vele trainingsmogelijkheden (o.a. de uitgebreide fitness ruimte) is het zeer fijn werken. Niet alleen sporters, maar iedereen met lichamelijke klachten is van harte welkom in de praktijk. Mede door mijn manuele therapie achtergrond zijn vooral rug- en nekklachten “mijn ding”. Heupklachten (o.a. beginnende artrose), knie revalidatie, tenniselleboogklachten en hoofdpijnklachten , behoren naast de wervelkolomklachten tot mijn specialiteit. Wellicht vanwege mijn sportachtergrond, ben ik iemand die snel, goed resultaat wil behalen.

Bij verzekeraars en huisartsen sta ik bekend om mijn relatief lage behandelgemiddelde. Als ik het idee heb dat ik iemand niet (meer) kan helpen, of dat iemand wellicht elders beter behandeld zou kunnen worden, zal ik dat direct kenbaar maken. Langdurige behandelsessies komen zelden voor. Ik verwacht van de patiënt(e) dat hij of zij net zo gemotiveerd is als ik om samen, zo snel mogelijk, de behandeldoelen te bereiken.

 

 

 

foto-1Per 1 maart 2015 werkt Manuele en Fysiotherapie Praktijk Polderpoort samen met Barbara Udo. Voor meer informatie:

Barbara Udo Fysiotherapie